تقریباً همه مشاغل امروزه معمولاً وب سایت خود را برای نشان دادن حضور آنلاین خود دارند. در حالی که کسب و کارهای مختلف انواع وب سایت ها و استراتژی های متفاوتی برای افزایش فروش خود دارند، اما همه آنها به دنبال بارگذاری سریعتر وب سایت هستند.
یک وب سایت بهینه شده به دلایل زیادی سودمند است. صاحبان وب سایت در هزینه های مختلف مربوط به هاست صرفه جویی می کنند و بازدیدکنندگان در وقت ارزشمند خود صرفه جویی می کنند. مشتریان خوشحال بیشتر احتمال دارد فروش شما را افزایش دهند.
در این آموزش، من 10 نکته برتر خود را برای بهینه سازی وب سایت وردپرس خود به شما ارائه می دهم.
1. یک ارائه دهنده هاست خوب انتخاب کنید
اگر یک ارائه دهنده هاست خوب ندارید، هیچ یک از نکات دیگر در این پست کمک قابل توجهی نخواهد کرد. یک سرور کم قدرت تمام تلاش های دیگر ما را بی فایده می کند.
زمانی که تازه شروع به کار می کنید لازم نیست صدها دلار برای وب سایت خود خرج کنید. با این حال، باید با ارائه دهنده هاست خود صحبت کنید تا در مورد جزئیاتی مانند پردازنده مورد استفاده در سرور، رم ارائه شده در برنامه میزبانی شما، نوع فضای ذخیره سازی استفاده شده و غیره جویا شوید.
اگر تازه شروع کرده اید و بودجه کمی دارید، نیازی به استفاده از هاست اختصاصی ندارید. یک طرح میزبانی مشترک نیز می تواند کار کند، مشروط بر اینکه ارائه دهنده میزبانی وب سایت های زیادی را روی همان سرور پر نکند. مشکل دیگر می تواند این باشد که برخی وب سایت های دیگر روی سرور برای منابع مشترک رقابت می کنند.
اگر بودجه دارید و می خواهید مطمئن شوید که وب سایت های نامرتبط بر عملکرد شما تأثیر نمی گذارد، می توانید از هاست اختصاصی استفاده کنید.
وقتی به دنبال هاست وردپرس می گردم، معمولاً می پرسم که آیا ارائه دهنده هاست از کش LiteSpeed نیز پشتیبانی می کند.
2. از یک افزونه کش خوب استفاده کنید
احتمالاً می دانید که وردپرس صفحاتی را برای بازدیدکنندگان به صورت پویا بر اساس URL درخواستی ایجاد می کند. با این حال، احتمال زیادی وجود دارد که محتوای برخی از این صفحات ثابت بماند. ذخیره آن صفحات می تواند منجر به بهبود عملکرد قابل توجهی شود.
بسیاری از افزونه های کش خوب وجود دارد، اما یکی از آنها که بیشتر از همه دوست دارم این است LiteSpeed Cache. این افزونه کارهای زیادی را برای شما انجام می دهد که پلاگین معمولی انجام نمی دهد. این امر مخصوصاً اگر در میزبانی وب هستید که از کش LiteSpeed پشتیبانی می کند صادق است.
یکپارچهسازی دقیق نرمافزار LiteSpeed سمت سرور با افزونه ذخیرهسازی لایت اسپید وردپرس شما، هر ذره عملکرد را کاهش میدهد. علاوه بر کش عمومی صفحات عمومی، این افزونه از کش خصوصی برای کاربرانی که وارد سیستم شده اند نیز پشتیبانی می کند. همچنین می تواند از خزنده برای کش کردن صفحات حتی قبل از اینکه اولین کاربر به آن صفحه وارد شود استفاده کند.
همچنین میتوانید کش هر صفحه را با استفاده از مجموعهای از قوانین پاک کنید. همچنین این امکان برای افراد وجود دارد که برخی از صفحات را از مکانیسم کش حذف کنند.
3. افزونه ها، تم ها و هسته وردپرس خود را به روز کنید
هرکسی که از وردپرس استفاده میکند، تمهایی را روی وبسایت خود نصب میکند تا ظاهری خاص داشته باشد و از افزونهها برای ارائه عملکرد اضافی استفاده میکند.
توسعه دهندگان این تم ها و افزونه ها به دلایل مختلفی از جمله ادغام ویژگی های جدید، رفع آسیب پذیری ها و بهبود عملکرد، به روز رسانی های منظم را منتشر می کنند. می توانید به طور مرتب گزارش تغییرات آنها را بررسی کنید تا ببینید از آخرین نسخه چه چیزهایی تغییر کرده است. این تغییرات گاهی اوقات شامل ذکر بهبود عملکرد با برخی عملیاتها میشود که زمان کمتری برای تکمیل میبرند.
همه توسعه دهندگان تم و پلاگین عملکرد را در اولویت قرار نمی دهند. بنابراین، قبل از تصمیم به استفاده از یک تم یا افزونه در وب سایت خود، خواندن نظرات مشتریان نیز ضروری است.
به طور مشابه، هر بهروزرسانی جدید هسته وردپرس نیز میتواند به وبسایت شما عملکرد قابل توجهی بدهد زیرا توسعهدهندگان کدهایی را که در پشت صحنه برای تولید صفحه وب شما کار میکند بهروزرسانی میکنند.
4. تعداد پلاگین ها را کاهش دهید
نصب تعداد زیادی افزونه و تم در وب سایت وردپرس شما می تواند منجر به کاهش عملکرد شود. باید تم های غیرفعال را از وب سایت خود حذف کنید و بررسی کنید که آیا همه افزونه هایی که نصب کرده اید واقعاً مورد نیاز هستند یا خیر.
به طور کلی، شما یک افزونه را نصب می کنید تا عملکرد خاصی را که می خواستید بررسی کنید، نصب می کنید، اما بعداً استفاده از آن را متوقف می کنید. در این موارد، برای شما مهم است که به طور دوره ای همه افزونه های نصب شده را بررسی کنید و ببینید که آیا هنوز به طور فعال از آنها در وب سایت خود استفاده می کنید یا خیر.
همچنین مهم است که بررسی کنید آیا افزونه بهتری برای نصب اکنون در دایرکتوری وردپرس در مقایسه با افزونه هایی که استفاده می کنید وجود دارد یا خیر. پلاگین های جدید همیشه به دایرکتوری اضافه می شوند و انجام بررسی های دوره ای تضمین می کند که همیشه از بهترین ها استفاده می کنید.
5. بهینه سازی پایگاه داده وردپرس
همانطور که می دانید، وردپرس تمام داده های مربوط به وب سایت شما را در یک پایگاه داده ذخیره می کند. جداول در این پایگاه داده ممکن است پس از مدتی با داده های بی فایده پر شود. برخی از این داده ها در واقع برای اجرای وب سایت شما مورد نیاز نخواهد بود، بنابراین می توانید بدون تأثیرگذاری بر وب سایت خود، از شر آن خلاص شوید.
شما باید مراقب داده هایی باشید که از پایگاه داده حذف می کنید. این بدان معناست که ایده خوبی است که از وب سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید، قبل از اینکه خودتان اقدام به تمیز کردن پایگاه داده کنید. یک گزینه مطمئن تر، استفاده از یک افزونه است. اکثر افزونه ها مواردی مانند هرزنامه یا نظرات حذف شده، پست های حذف شده، بازبینی پست ها و غیره را حذف می کنند.
برخی از افزونه ها مانند LiteSpeed Cache نیز گزینه ای برای بهینه سازی جداول در پایگاه داده شما ارائه می دهند.
6. نسخه PHP خود را به روز کنید
آیا می دانستید که وردپرس از PHP و MySQL در پشت صحنه برای تولید پویا صفحات وب خود استفاده می کند؟
بهروزرسانیهای PHP درست مانند بهروزرسانیهای افزونه کار میکنند که آسیبپذیریها را اصلاح میکنند و عملکرد را بهبود میبخشند. اساساً، هر نسخه جدید PHP ویژگیهای جدیدی را به زبان اضافه میکند و پایگاه کد موجود را بهبود میبخشد تا همه چیز سریعتر اجرا شود.
نسخه سریعتر PHP به معنای هسته سریعتر وردپرس و همچنین افزونه های سریعتر است. می توانید نسخه PHP نصب شده بر روی هاست خود را مستقیماً از قسمت مدیریت وب سایت وردپرس خود بررسی کنید. ابتدا وارد داشبورد مدیریت وب سایت وردپرس خود شوید. اکنون به مسیر بروید ابزار > سلامت سایت و سپس به اطلاعات برگه کمی پایین بروید و بخشی را مشاهده خواهید کرد که اطلاعات مربوط به تنظیمات سرور را ارائه می دهد. در اینجا صفحه ای از اطلاعات وب سایت من است.
همچنین مهم است که مطمئن شوید نسخه PHP مورد استفاده شما با تمام پلاگین ها و تم های نصب شده سازگار است. در غیر این صورت، وب سایت شما از کار می افتد.
7. ارائه تصاویر بهینه شده به کاربران
تصاویر اکثر وزن صفحه را در اکثر وب سایت ها تشکیل می دهند. ارائه تصاویر بهینه شده برای کاربران می تواند به میزان قابل توجهی میزان داده ای را که آنها باید هنگام بازدید از یک صفحه وب دانلود کنند کاهش دهد. دو روش اصلی وجود دارد که از طریق آنها می توانید تصاویر بهینه شده را به کاربران ارائه دهید.
ابتدا اندازه تصاویر خود را تغییر دهید تا اندازه مناسب تری داشته باشند. ارائه یک تصویر با ابعاد 1920*1080 در دستگاه تلفن همراه به درد کسی نمی خورد. اندازه تمام تصاویر شما باید متناسب با دستگاهی باشد که در آن مشاهده می شود.
ثانیاً، تصاویر خود را فشرده کنید تا اندازه آنها بدون کاهش قابل توجهی کیفیت کاهش یابد. استفاده از فرمت تصویر مناسب در اینجا مهم است. در برخی موارد، اندازه تصویر کوچک تری را دریافت خواهید کرد .png فایل ها در حالی که در موارد دیگر jpeg فایل ها حجم کمتری خواهند داشت. شما همچنین می توانید استفاده کنید .webp تصاویری که معمولاً کوچکترین اندازه را دارند.
افزونه کش LiteSpeed که قبلاً در مورد آن صحبت کردم، تنظیماتی برای بهینه سازی تصاویر نیز دارد. شما می توانید همه این گزینه ها را با پیمایش به آن بیابید LiteSpeed Cache > Image Optimization > Image Optimization Settings. این افزونه موارد زیادی مانند فشرده سازی تصویر و همچنین تحویل را برای شما انجام می دهد .webp تصاویر در صورت لزوم
8. فشرده سازی جاوا اسکریپت و CSS
راه دیگری برای کاهش وزن کلی صفحه و بهبود زمان بارگذاری صفحه شامل فشرده سازی جاوا اسکریپت و CSS است که به کاربران ارائه می دهید.
ابزارهای زیادی وجود دارد که می توانید به صورت آنلاین برای فشرده سازی فایل های CSS و جاوا اسکریپت خود پیدا کنید کمپرسور HTML. نکته مهمی که در اینجا باید به خاطر داشته باشید این است که فایل های توسعه خود را فشرده نکنید و فقط فایل های تولیدی را که به کاربران ارائه می شود فشرده کنید.
صرفه جویی در اندازه حاصل از فشرده سازی جاوا اسکریپت و CSS به اندازه فشرده سازی تصاویر نخواهد بود. با این حال، همچنان میتوانید چند میلیثانیه صرفهجویی کنید که در نهایت برای افزایش عملکرد قابل توجهی جمع میشود.
9. لود تنبل تصاویر شما
حتی پس از فشردهسازی و تغییر اندازه تصاویر، باز هم میتوانید با بارگذاری بیرویه تصاویر، تحویل تصاویر را بهینه کنید. فرض کنید شخصی که از وب سایت شما بازدید می کند، از بالای صفحه وب عبور نمی کند. هر تصویری که خارج از viewport باشد همچنان توسط مرورگر دانلود خواهد شد. این باعث هدر رفتن پهنای باند برای شما و همچنین بازدیدکنندگان می شود.
پلاگین های زیادی وجود دارد که به شما این امکان را می دهد که بدون نیاز به نوشتن هیچ کدی، تصاویر را با تنبلی بارگذاری کنید. همچنین میتوانید منابع دیگری مانند iframes را با تنبلی بارگیری کنید تا عملکرد وبسایت را بهبود ببخشید.
10. از CDN برای ارائه منابع استفاده کنید
استفاده از CDN برای ارائه منابع وب سایت شما می تواند به زمان بارگذاری وب سایت شما کمک کند. این به این دلیل است که مدت زمان بارگذاری یک صفحه وب به فاصله بین سرور وب سایت و همچنین کاربر بستگی دارد.
یک شبکه تحویل محتوا یا CDN دارای وب سرورهایی است که در سرتاسر جهان توزیع شده اند تا فایل های ثابت مانند تصاویر، CSS و جاوا اسکریپت را به تمام بازدیدکنندگان وب سایت شما تحویل دهند. به عنوان مثال، یک بازدیدکننده در هند آن فایلهای ثابت را از نزدیکترین سرور به خود دریافت میکند و یک بازدیدکننده در اروپا آن فایلها را از نزدیکترین سرور به خود دریافت میکند.
برخی از ارائه دهندگان CDN مانند Cloudflare حتی قابلیت های اصلی CDN را به صورت رایگان ارائه می دهند. پلاگین LiteSpeed که قبلاً در مورد آن صحبت کردم نیز QUIC.cloud CDN خود را دارد تا به منابع ارائه دهد و وب سایت شما را سریعتر کند.
افکار نهایی
در این آموزش، با 10 نکته مختلف آشنا شدیم که میتوانید برای بهینهسازی وبسایت وردپرس خود و افزایش عملکرد آنها را دنبال کنید. همه اینها اساساً به استفاده از یک هاست خوب خلاصه می شود و همه چیز مانند افزونه ها، تم ها و همچنین هسته وردپرس را به روز نگه می دارد. همچنین می توانید با استفاده از افزونه های کش خوب و CDN از بهینه سازی تحویل تصاویر و منابع دیگر استفاده کنید.