Blogger و WordPress.com هر دو پلتفرم وبلاگ نویسی محبوب هستند. هر دو به شما این امکان را می دهند که در عرض چند دقیقه یک وبلاگ کامل را به صورت رایگان راه اندازی کنید.
در این مقاله، WordPress.com را با بلاگر مقایسه می کنیم تا بفهمیم کدام یک از این دو راه حل بهتری برای نیازهای وبلاگ نویسی شما است.
مقایسه بلاگر با WordPress.com
قبل از شروع مقایسه، به خاطر داشته باشید که بلاگر اساساً با WordPress.com متفاوت است.
بلاگر یک پلتفرم وبلاگ نویسی رایگان است. این منحصراً با هدف وبلاگ نویسی ایجاد شده است، و به همین دلیل، به شما توصیه نمی شود از آن برای انواع دیگر وب سایت ها، مانند فروشگاه های تجارت الکترونیکی استفاده کنید.
از طرف دیگر WordPress.com منحصراً برای اهداف وبلاگ نویسی استفاده نمی شود. شما می توانید تقریباً هر نوع وب سایتی را که می خواهید در پلتفرم وردپرس ایجاد کنید – صفحات فرود، سایت های بروشور، فروشگاه های تجارت الکترونیکی، به نام شما.
با وجود تفاوت اصلی، بیایید این دو پلتفرم را در مناطق مختلف مقایسه کنیم.
قیمت گذاری
بلاگر برای استفاده کاملا رایگان است. هر کسی می تواند به blogger.com، برای یک حساب کاربری رایگان ثبت نام کنید و وبلاگ خود را در کمترین زمان راه اندازی کنید.
تنها پرداختی که ممکن است مجبور به پرداخت باشید، خرید فضای ذخیره سازی بیشتر برای Google Drive است، جایی که Blogger تصاویر استفاده شده در وبلاگ شما را ذخیره می کند. علاوه بر این، این سرویس کاملا رایگان است.
وردپرس از نظر قیمت با بلاگر کمی متفاوت است. بله، شما می توانید به صورت رایگان از وردپرس استفاده کنید، اما وبلاگ شما فقط به ویژگی های پیش فرض وردپرس محدود می شود (مثل بلاگر) که ممکن است چیز خوبی برای شما نباشد.
به عنوان مثال، اگر یک وبلاگ اساسی برای به اشتراک گذاشتن نظرات و افکار خود ایجاد می کنید، ممکن است یک طرح رایگان کافی باشد. اما بیشتر اوقات، به یک یا چند ویژگی نیاز دارید که در طرح رایگان گنجانده نشده است. در آن صورت، شما می توانید به یک طرح پولی ارتقا دهید.
WordPress.com چندین طرح پولی دارد. هر یک از طرح های پولی برای یک مورد استفاده خاص طراحی شده است: برنامه هایی برای فریلنسرها، مشاغل آنلاین و فروشگاه های آنلاین وجود دارد.
آیا باید با بلاگر نسخه رایگان WordPress.org بروید؟ توصیه میکنم با بلاگر بروید، اما اگر یک وبلاگ استاندارد میخواهید، باید به یک طرح وردپرس پولی ارتقا دهید یا از پلتفرم دیگری استفاده کنید.
برنده: بلاگر کاملا رایگان است.
ثبت دامنه
بهطور پیشفرض، وقتی وبلاگی را در Blogger.com ایجاد میکنید، وبلاگ شما توسط Google در زیر دامنه blogspot.com میزبانی میشود. در نتیجه، وبلاگ شما یک URL به شکل زیر خواهد داشت: kingsleythoughts.blogspot.com.
همچنین می توانید یک نام دامنه سفارشی را به وبلاگ خود متصل کنید. با فرض اینکه دامنه را از یک ثبت کننده دامنه مانند GoDaddy خریداری کرده اید، می توانید از داخل ادمین بلاگر خود به دامنه خود متصل شوید.
به طور مشابه، وردپرس به طور پیش فرض از زیر دامنه .wordpress.com استفاده می کند و در URL وبلاگ شما ظاهر می شود. سایت های وردپرس رایگان نمی توانند از نام های دامنه سفارشی استفاده کنند. برای اینکه بتوانید نام دامنه سفارشی تنظیم کنید، باید حداقل به “طرح شخصی” آنها ارتقا دهید.
کراوات: در هر صورت شما باید نام دامنه خود را بخرید.
ذخیره سازی
با Blogger، چندین محدودیت وجود دارد که باید در نظر داشت (اگرچه ممکن است در آینده تغییر کنند).
اول از همه، به عنوان یک کاربر بلاگر، شما مجاز به ایجاد حداکثر 100 وبلاگ جداگانه در یک حساب هستید. هر وبلاگ می تواند تا 100 نویسنده داشته باشد و محدودیتی برای تعداد پست هایی که شما یا نویسندگان می توانید در هر یک از آنها منتشر کنید وجود ندارد.
علاوه بر این، می توانید حداکثر 20 صفحه محتوای ثابت (به عنوان مثال صفحه تماس با ما، صفحه درباره ما و غیره) اضافه کنید و اندازه هر صفحه نمی تواند از 1 مگابایت بیشتر باشد. Blogger از Google Drive برای ذخیره تصاویر استفاده می کند—فضای اختصاص داده شده (برای تصاویر) 15 گیگابایت است، اما اگر به فضای بیشتری نیاز دارید، همیشه می توانید آن را ارتقا دهید.
از سوی دیگر، طرح رایگان WordPress.com به تعداد نامحدودی وبلاگ با تعداد نامحدود نویسنده اجازه می دهد، اما در جنبه های دیگر مانند محدود بودن فضای تصویر و فایل به 3 گیگابایت محدودیت هایی وجود دارد.
همیشه می توانید با خرید یک طرح بالاتر این محدودیت ها را حذف کنید.
برنده: Blogger فضای ذخیره سازی رایگان بیشتری دارد، اگرچه هر دو پلتفرم دارای فضای ذخیره سازی زیادی هستند.
تم ها
وقتی صحبت از تم ها و طراحی کلی به میان می آید، WordPress.com بدون شک به دلایل مختلفی نسبت به بلاگر برتری دارد.
اول، وردپرس دارای یک جامعه بسیار فعال از توسعه دهندگان است که زمان خود را صرف ایجاد تم های جامد و پاسخگو می کنند. بسیاری از آنها تم های ممتاز هستند اما تم های مناسب زیادی نیز وجود دارد.
با این حال، یک هشدار وجود دارد که باید در نظر داشت. با یک طرح رایگان وردپرس، نمی توانید تم های خود را آپلود کنید. برای انجام این کار باید در برنامه پولی آنها ثبت نام کنید.
در مقابل، بلاگر تقریباً به اندازه وردپرس تم مدرن ندارد. اگرچه الگوهای زیادی در بلاگر وجود دارد، اما تنها تعداد کمی از آنها مدرن و قابل استفاده هستند. مابقی قدیمی، درهم و برهم و قدیمی هستند.
برنده: وردپرس دارای هزاران تم شگفت انگیز رایگان و ممتاز است.
طراحی سایت
وردپرس از یک ویرایشگر بلوک مدرن به نام گوتنبرگ استفاده می کند که طراحی سایت شما را بسیار شهودی می کند. با استفاده از ویرایشگر، می توانید رنگ ها، تصاویر پس زمینه و سایر عناصر بصری را در طرح تم خود سفارشی کنید.
یک بار دیگر، یک محدودیت برای این وجود دارد – برای دسترسی به ویژگیهای سفارشیسازی پیشرفته، باید هزینه سالانه بپردازید.
بلاگر رایگان است، بنابراین، برای سفارشی کردن سایت خود نیازی به پرداخت هزینه ندارید. Blogger همچنین به شما کنترل بیشتری بر ظاهر وبلاگ خود می دهد، اگرچه برای انجام این کار باید با HTML و CSS آشنا باشید.
برنده: وردپرس طراحی و شخصی سازی سایت شما را آسان می کند.
اضافه کردن محتوا
از نظر انتشار محتوا (اضافه کردن متن، تصاویر و غیره)، استفاده از هر دو بسیار آسان است. بلاگر هنوز از یک ویرایشگر متن اصلی استفاده می کند در حالی که وردپرس از ویرایشگر گوتنبرگ (مدرن) استفاده می کند.
برنده: وردپرس ویرایشگر بصری و قدرتمندتری برای ایجاد محتوا دارد.
سازمان محتوا
اگر قرار است وبلاگ مورد نظر شما دارای محتوای متنوعی باشد که باید به دقت سازماندهی و دسته بندی شود، بهتر است با WordPress.com از بلاگر استفاده کنید. این به این دلیل است که WordPress.com از روش های دسته بندی متنوع تری نسبت به بلاگر پشتیبانی می کند.
با وردپرس، به دسته ها، زیرمجموعه ها، برچسب ها و سایر ابزارهای مفید سازمانی دسترسی دارید. در حالی که با Blogger، شما فقط به برچسبها محدود میشوید – که آن را “برچسب” مینامد.
برنده: وردپرس سیستم و رابط بسیار پیچیده تری برای سازماندهی محتوا دارد.
تجزیه و تحلیل
وقتی وبلاگی را راه اندازی می کنید، مهم است که اطلاعاتی در مورد ترافیک خود داشته باشید. این به شما کمک می کند بهترین نوع محتوا برای انتشار، بهترین زمان برای انتشار و غیره را پیدا کنید.
در بلاگر، به یک ابزار تحلیلی قدرتمند و تمام عیار به نام Google Analytics دسترسی خواهید داشت. شما می توانید از این ابزار برای تجزیه و تحلیل ترافیک خود استفاده کنید و اطلاعاتی در مورد منبع بازدیدکنندگان وبلاگ خود، مواردی که روی آنها کلیک می کنند، مدت زمان اقامت و غیره به دست آورید.
ابزار تجزیه و تحلیل WordPress.com که Stats نام دارد، تمام جزئیاتی را که Google Analytics انجام می دهد ارائه نمی دهد. صرف نظر از این، شما همچنان تمام اطلاعات معمولی را که در بیشتر موارد به آن نیاز دارید، دریافت خواهید کرد. توجه داشته باشید که نمی توانید از Google Analytics در WordPress.com استفاده کنید.
برنده: بلاگر دسترسی مستقیم به Google Analytics را فراهم می کند. برای استفاده از Analytics با وردپرس به یک سرور وردپرس خود میزبان نیاز دارید.
کسب درآمد
کسب درآمد از سایت در بلاگر آسانتر از وردپرس است. سایت های بلاگر می توانند از طریق AdSense، شبکه ارائه تبلیغات گوگل، درآمد کسب کنند. نصب AdSense در سایت بلاگر شما نیز آسان است و تنها با چند کلیک نیاز دارد.
کسب درآمد از سایت های وردپرس رایگان دشوار است. با این حال، میتوانید به راحتی از وبلاگ WordPress.com در یک طرح پولی از طریق پیوندهای وابسته یا WordAds (شبکه تحویل تبلیغات WordPress.com) درآمد کسب کنید.
برنده: Blogger کسب درآمد از یک سایت رایگان را آسان تر می کند. با این حال، برای یک سایت وردپرس پولی یا خود میزبان، گزینه های زیادی وجود دارد.
نتیجه
اگر هزینه تنها نگرانی شماست، ممکن است Blogger را انتخاب کنید. طرح رایگان WordPress.com اجازه نامهای دامنه سفارشی را نمیدهد، و این ممکن است برای عدهای مشکل ساز باشد.
با این حال، اگر به یک نام دامنه سفارشی نیاز ندارید، یا مایلید مقداری پول برای یک طرح پولی خرج کنید، توصیه میکنم با WordPress.com بروید. وردپرس دارای ویرایشگر گوتنبرگ و مجموعه گسترده ای از تم های مدرن برای انتخاب است. استفاده از بلاگر به اندازه کافی آسان است، اما به اندازه WordPress.com دارای ویژگی نیست.